Sastojci

♦ 1 kesica pudinga od vanile
♦ 4 kašike šećera
♦ 1/2 l mleka
♦ 250 g umućenog šlaga
♦ 250 g grožđa
♦ kašika suvog grožđa
♦ 100 g mlevenog oljuštenog badema
♦ 1 kašika putera
♦ 1 kašika vinjaka ili ruma
♦ 40 g čokolade

Priprema
Skuvati puding prema uputstvu na kesici, skinuti ga s vatre. Dodati mu suvo grožđe, malo ga prohladiti, pa umešati umućen šlag. Dobijenu masu sipati u činijice i odozgo je posuti mlevenim bademom.
Zagrejati puter i vinjak ili rum, dodati grožđe, i uz mešanje dinstati 1 minut. Staviti čokoladu, pa kad se rastopi i obloži zrna grožđa, time ukrasiti krem i ostaviti ga da se do služenja dobro ohladi.

Pavle Sretković šef kuhinje, restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45