Sastojci:
- 2 velika luka
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 veća tikvica
- 3 paradajza
- 1 kašika majčine dušice
- peršun
- morska so, biber
- 1 srednji plavi patlidžan

Priprema:
Povrće iseći na kolutove (ne previše tanke).
Sipati ulje u tiganj i dobro ga ugrejati. Staviti crni i beli luk da se prži nekoliko minuta dok ne postane staklast. Istresti ga u vatrostalnu činiju i rasporediti po dnu. Kratko propržiti ostalo povrće i na kraju prženja posuti ga biberom i krupnom morskom solju.

U vatrostalnoj činiji slagati povrće naizmenično (kolut tikvice, pa patlidžana, zatim paradajza, pa paprike) dok se ne potroši sve. Posuti majčinom dušicom. Zagrejati rernu na 160 stepeni i u nju staviti posudu s povrćem pokrivenu aluminijumskom folijom. Nakon 35 do 45 minuta izvaditi i posuti svežim peršunom. Pažljivo vadite povrće u tanjir kako bi ostalo lepo složeno.