Sastojci

- 300 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g putera
- 1 vanilin-šećer
- 125 g kristal šećera
- 200 g mlevenog maka
- 100 ml mleka

Priprema

U posudu stavite sve sastojke osim maka i mleka, pa mikserom umesite glatko testo. Obmotajte ga folijom i ostavite 30 minuta da odstoji u frižideru.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Testo na brašnom posutoj ploči razvaljajte u duguljasti pravougaonik debljine oko pet mm.
Mak poparite ključalim mlekom, dodajte dve kašike šećera i prohlađenom masom premažite testo, urolajte ga s duže strane u kompaktan valjak.
Nasecite ga na parčad debljine oko pet mm, poslažite na pleh obložen masnim papirom i pecite 18-20 minuta.



Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič