Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- 4 čena seckanog belog luka
- 450 g špageta
- 1 šargarepa
- 45 g rendanog parmezana
- so, biber

Priprema:
Skuvajte špagete. Tikvice izrendajte tako da dobijete dugačke trake, nalik špagetama, pa ih rasporedite po papirnim ubrusima kako biste izvukli višak vode. Šargarepu ogulite i takođe isecite na što tanje rezance. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte šargarepu i sitno iseckan beli luk i malo ih propržite, a zatim dodajte i tikvice i pržite sedam do deset minuta. Dodajte soli i bibera po ukusu. Na kraju, dodajte i vruće špagete koje ste prethodno skuvali i ocedili. Odozgo pospite rendani parmezan, a po želji možete dodati i neke druge začine, poput origana ili peršuna, kao i povrće, poput paradajza.