Sastojci

- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 100 g mlevenog „plazma“ keksa
- 2 breskve
- 2 banane
- 7 kašika šećera
- 125 g maslaca

Priprema

Prah pudinga i šećer pomešati, pa sve to sipati u dva dl hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. U prokuvano mleko dodati smesu od pudinga i šećera i dobro mešati dok se ne zgusne (ne sme da bude grudvica).
Kad se zgusne, skloniti s vatre pa dodati iseckan maslac i mešati dok se on ne otopi i sjedini s masom. Od dobijene mere (dok je još vruće) uzeti četvrtinu, pa u nju dodati mleveni keks. Masu izliti u okrugli kalup.
U ostatak vrućeg pudinga dodati iseckano voće, pa i tu smesu sipati preko smese s keksom.
Tortu ostavite da se hladi nekoliko sati u frižideru. U međuvremenu umutite šlag, premažite tortu i dekorišite po želji.


Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič