Sufle s nutela kremom
Sastojci
- 6 jaja
- 200 g „nutele“
- 40 g kukuruznog brašna
- 120 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
- 15 g maslaca
- malo šećera za posipanje
Priprema
Rastopite „nutelu“ na pari.
Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera.
Dodajte topljenoj „nuteli“ žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i na kraju kukuruzno brašno i šećer.
Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca i dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca prethodno dobijenoj smesi tek toliko da se sjedini.
Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite 25 do 30 minuta.
Kad izvadite iz rerne, sufle pospite šećerom i služite.
Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti