Sastojci

- 250 g prosejanog brašna
- 6 kašika šećera
- malo soli
- 4 jajeta
- 60 g putera
- sveže crno grožđe

Priprema

Umesite testo od 250 g prosejanog brašna, četiri kašike šećera i malo soli. Dodajte celo jaje, dva žumanca i 60 g putera. Testo dobro umesite, potom ga rastanjite oklagijom i stavite u podmazan pleh. Po testu pospite zrna svežeg grožđa, pospite ih šećerom, pa pitu pecite u rerni. Zasebno umutite čvrst sneg od tri belanca, dodajte jedno žumance i dve kašike šećera sa malo vanilinog šećera, malo brašna, pa zajedno sve dobro zamutite. Ovaj fil sipajte preko testa, vratite pitu u rernu, još malo je zapecite i izvadite. Kad se ohladi, kolač isecite na kocke.


Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič