Sastojci

- 4 jajeta
- 1 šolja (od 150 ml) ulja
- 1 šolja mleka
- 2 šolje brašna
- 2 supene kašike kakaoa
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja šećera


Priprema

Nauljite okruglu tepsiju i pospite je brašnom. Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko i ulje i nastavite sa mućenjem.
U posebnoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i uz lagano mešanje mikserom dodajte umućenoj smesi. Podelite masu na dva dela. U jedan dodati kakao prah, prethodno razmućen u dve kašike vrele vode (a ako volite, možete dodati i malo cimeta). Stavite tri kašike bele mase na sredinu tepsije, preko nje tri kašike braon mase, pa nastaviti naizmenično dok se ne potroši sve (smesu ne treba razmazivati, sama će se širiti, samo je brzo sipajte jednu preko druge). U zagrejanu rernu ubacite tepsiju i pecite oko 40 minuta. Pečen i ohlađen kolač pospite šećerom u prahu, secite i poslužite.

Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič