Sastojci:
- 200 g maslaca
- 75 g kikiriki putera
- sadržaj 2 štapića vanile
- 175 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 300 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 75 g čokoladnih mrvica
- 150 g seckanog neslanog kikirikija
- 150 g seckanih oraha
- 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Umutiti omekšali maslac i kikiriki puter. Dodati sadržaj vanile (ili 2 vanil-šećera) i šećer, pa mutiti dok se šećer ne rastvori. Dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Dodati čokoladne mrvice, kikiriki i orahe.
Zagrejati rernu na 170 stepeni. Kašičicom vaditi kolačiće u obliku gomilica i stavljati na pleh obložen papirom za pečenje. Pritisnuti ih drugom kašikom da se poravnaju i peći 12-14 minuta. Ohlađene kolačiće umočiti u rastopljenu čokoladu ili ih preliti time.