Baklava s pudingom od vanile
Sastojci:
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- šećer za puding po ukusu
- 4 jajeta
- 1 dl ulja
- 1/2 kg kora za baklavu
- 1/2 kg šećera
- 2 čaše vode
Priprema:
Skuvajte puding s mlekom, zasladite ga po ukusu i ostavite da se prohladi. Umutite jaja sa četiri kašike šećera i dodajte ulje.
Kore ređajte jednu preko druge i svaku namažite umućenim jajima. Tako poređajte pet kora. Na petu stavite puding po dužoj ivici i sve uvijte u rolat. Od svih kora možete da napravite tri ili četiri rolata, zavisno od njihove debljine. Ispecite rolate, ali pazite da se ne prepeku i ostavite ih da se ohlade.
U međuvremenu napravite šerbet: u dve čaše hladne vode dodajte šećera i od tačke ključanja neka vri tri minuta. Prelijte preko baklave i ostavite da se ohladi, pa je onda isecite. Po želji je odozgo pospite mlevenim pistaćima ili orasima.
"ONI ŽELE SRBIJU NA KOLENIMA" Predsednik Vučić o takozvanoj "Vojvođanskoj platformi": Moramo da se suprotstavimo znanjem, snagom i odlaskom u narod