Sastojci

- 500 g brašna
- 4 jajeta
- 5 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- 6 dl mleka

Za fil

- 500 g mlevenog mesa
- paradajz pire ili paradajz sok
- 1 glavica luka
- so, ulje
- 70 g rendanog parmezana ili trapista

Za bešamel

- kocka maslaca
- 3 kašike brašna
- 1,5 dl mleka

Priprema

Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz sok. Kad skinete sa šporeta, dodajte i rendani sir.

Za bešamel stavite u šerpu maslac, otopite ga, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko, uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.

U podmazanu tepsiju stavite palačinke, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamelom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.