Domaći makaronsi
Sastojci:
- 120 g šećera u prahu
- 80 g mlevenih badema
- 50 g šećera
- 2 belanceta
- malo kakaoa
Fil:
- 200 g mlečne čokolade
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca. Pomešati fino (najsitnije) mlevene bademe sa šećerom u prahu.
Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer dok se ne dobije čvrst sneg. U to lagano umešati i bademe (ovo uradite veoma polako da belance ne splasne) i malo kakaoa za boju. Masu sipati u poslastičarski špric i istiskati je na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoji pola sata i peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15 minuta.
Za fil na tihoj vatri zagrejati pavlaku za kuvanje, pa u njoj otopiti čokoladu. Hladnim filom puniti makaronse (spajati po dva u jedan kolačić).
PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Važno je da čujemo šta oni misle, kako doživljavaju budućnost Evrope