Sastojci

- 4-5 većih jabuka
- 450 g brašna
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- 180 g šećera
- 3 kašičice cimeta
- 2 kašike kakaoa
- 3 jajeta
- 80 ml ulja
- 100 g čokolade iseckane na kockice
- 100 g seckanih oraha

Priprema

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke operite, ogulite, očistite od koštica i narendajte ili ih sitno iseckajte.

U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao. U drugoj većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima, pa ubacite nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu.

Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm i pecite 60-70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa, ako želite, kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa malo oraha i cimeta ili kandiranim jabukama.

Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/6357-057