Sastojci:
- 280 g putera
- 280 g čokolade
- 480 g šećera
- 220 g brašna
- 60 g kakaoa
- 12 jaja

Preliv:
- 250 g čokolade
- 125 ml vode
- 200 g šećera
- 30 g kakaoa
- 300 g džema od kajsije

Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih sa 200 g šećera. Puter sobne temperature umutite sa 80 g šećera.
Dodajte otopljenu čokoladu i brašno pomešano s kakaom. Umešajte umućena belanca pa masu sipajte u podmazan kalup za tortu. Peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 45 minuta.

Ostavite da se kora ohladi, prepolovite je pa premažite toplim džemom u sredini i sa spoljašnjih strana.
U šerpicu staviti šećer, vodu, kakao i čokoladu, pustiti da se otope i masa dobro sjedini, pa je preliti preko torte, ostaviti da se ohladi, i tek onda je seći.