Krompir a la karbonara
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 manji crni luk
- 150 g slanine isečene na kockice
- 80 g tvrdog sira
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- so, biber
- seckani peršun
Priprema:
Krompir oguliti i iseći na deblje kolutove i ubaciti ga u ključalu posoljenu vodu da se kuva oko 10 minuta (nemojte ga prekuvati, jer će se kasnije peći). Pomešati pavlaku za kuvanje, jaje i izrendani sir. Posoliti i pobiberiti. Slaninu iseckati na kockice i dve kašike odložiti na stranu za posipanje po krompiru pre pečenja. Na malo maslaca prodinstati luk, dodati ostatak kockica slanine i pržiti nekoliko minuta. Uključiti rernu na 200 stepeni.
Kuvani krompir ocediti, a pleh namazati s malo maslaca. Preliti krompir mešavinom jajeta, pavlake i sira, dodati slaninu i luk i sve promešati. Preko toga posuti preostalu slaninu i sitno seckani peršun i zapeći oko 40 minuta (proverite nožem da li je krompir pečen, ako nije, pecite još). Jelo servirati kao prilog uz meso ili samostalno.
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana