Domaći hot-dog
Sastojci:
- 1 kg mekog brašna (tip 400)
- 40 g svežeg kvasca
- pola kašičice soli
- 100 g margarina
- 1 jaje
- 1 dl jogurta
- 4 dl mlake vode
- 1 kašika ulja
- žumance za premazivanje
- 10 viršli
Priprema:
U četiri decilitra mlake vode rastopite kvasac, dodajte so, umućeno jaje, jogurt, kašiku ulja, margarin (otopljen na mlakoj ringli) i brašno, pa zamesite testo i ostavite ga da naraste. Dvaput ga premesite. Nakon toga ga razvucite oklagijom i nožem isecite na 10 pravougaonika. Na svaki stavite po viršlu i zatvorite je sa svih strana.
Na nauljen papir za pečenje stavite svaki hot-dog i premažite ga umućenim žumancetom. Pecite ih u zagrejanoj rerni 35 minuta dok ne porumene. Prilikom služenja po želji servirajte senf, majonez ili kečap. Ukoliko želite da rolnice budu manje, pravougaonike s viršlama presecite napola ili na trećine.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti