Sastojci:
- 300 g brašna
- pola kocke kvasca
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 200 ml tople vode (100 ml za testo)
- malo šećera
- kašičica soli
- 100 g obarenog spanaća

Priprema:
U 100 ml mlakog mleka i malo šećera razmutite kvasac i ostavite ga nekoliko minuta da nadođe.
Za to vreme prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i dobro oceđen i isečen spanać. Dodajte kvasac i ostatak vode, pa napravite meko testo. Po potrebi (u zavisnosti od toga kako ste ocedili spanać) dodajte još brašna.
Testo ostavite da odstoji oko sat, pa ga premesite i podelite u dve lopte, a svaku od njih rukama rastanjite u traku. Dobićete dve trake - spojite vrhove, a potom ih „upletite“ (spojite da dobijete krug, da u sredinu može da vam stane šareno bareno uskršnje jaje).
Premažite uljem i ostavite nakratko u tepsiji u kojoj ćete ga peći da malo naraste. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni.