Sastojci:

Sastojci za testo:
- 1/2 kg brašna
- 4 kašike ulja
- 2 kašike masti
- 200 ml tople vode
- 1 kašika sirćeta

Za nadev:
- 700 g višanja
- 200 ml soka od višanja
- 3 kašičice skrobnog brašna
- 100 g seckanih oraha
- malo cimeta

Priprema:
Brašno prosejte, dodajte mu ulje i mast. Promešajte i lagano dodajte sirće i vodu. Zamesite meko testo, zamotajte ga u najlon-foliju i ostavite da se odmori pola sata. Nakon toga ga stavite na pobrašnjeni pamučni stolnjak, lagano razvaljajte oklagijom, podvucite prste ispod testa i razvlačite ga sa svih strana da dobijete kore tanke kao papir. Premažite ih otopljenim vrućim maslacem ili mašću.

U soku od višanja razmutite skrobno brašno i lagano ga zagrevajte da se zgusne, pa ovu masu umešajte u višnje. Dodajte cimet (ako volite) i orahe.

Nadev ravnomerno rasporedite po kori, pa sve zarolajte u štrudlu (ivicu stolnjaka podižite toliko da se testo zarola). Štrudlu presecite napola, premestite je u podmazanu tepsiju, premažite je otopljenim maslacem i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.