Kolač trostruki užitak
Sastojci:
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 1 kašika prezli
- 2 kašike brašna
- 150 g oraha
- 2 pudinga od vanile
- 700 g mleka
- 1 margarin
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 šlag
- keks „pti-ber“ (količina da pokrije površinu torte)
Priprema:
Kora:
Umutiti šest belanaca sa 150 g šećera, kašikom prezli, dve kašike brašna i 150 g oraha. Peći koru na 200 stepeni 20 minuta.
Fil: Umutiti šest žumanaca. Skuvati dva pudinga od vanile u 700 g mleka i ohladiti.
Umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu i žumancima. Spojiti sa pudingom. Podeliti na dva dela, pa u jedan deo staviti 100 g istopljene čokolade.
Filovanje ide redom - kora, žuti fil, keks potopljen u mleko, braon fil, šlag.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore