Šnicle sa sirom i pavlakom
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 500 g crnog luka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- biber, so
- 3 kašike ulja
- 300 ml pavlake
- 250 ml suvog belog vina
- 1 kašičica soli
- 200 g ementalera
- 2 kašike supe od kocke
Priprema: Oljuštiti crni luk i iseći ga na tanke kolutove. Šnicle oprati, obrisati i posuti biberom. Zagrejati ulje i propržiti svaku stranu mesa oko pet minuta. Izvaditi, posoliti i staviti ga u pleh za pečenje. Kolutove crnog luka propržiti u masnoći od prženja mesa, dok ne dobije zlatnožutu boju.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Izmešati pavlaku, vino, supu i so sa belim lukom. Obložiti šnicle kolutovima crnog luka, posoliti i pobiberiti. Odozgo preliti pavlakom. Sira sitno narendati i njime posuti šnicle. Peći ih u zagrejanoj rerni 25 minuta i servirati sa krompir-pireom i salatom po želji.
SUTRA U 13.30: Predsednik Vučić sa predsednicom Državnog zbora Slovenije Klakočar Zupančič