Sastojci:

- 1/2 kg mlevenog mešanog mesa
- 2 kašike mleka
- malo maslaca
- 3 kašike ulja
- 4 krompira:: 1 glavica luka
- 2 jajeta
- 2 kriške hleba
- so, biber
- biozačin

Priprema:

Hleb bez kore stavite u vodu pa ga ocedite i pomešajte s mesom. Tome dodajte naseckani luk, jaja, biozačin i biber, pa sve dobro promešajte.

Od dobijene smese oblikujte kuglice veličine jajeta pa ih stisnite kako biste u sredini dobili udubljenje u koje ćete staviti nadev.

Pripremljene ćufte stavite na prethodno podmazan pleh, prelijte sa 2 kašike ulja i pecite 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Krompir ogulite i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon toga ga izgnječite viljuškom, dodajte mleko, maslac i so i napravite pire.

Ćufte izvadite iz rerne, napunite ih krompir-pireom i zapecite još 5-6 minuta.

Tako pripremljene ćufte poslužite dok su tople sa salatom po želji.

Savet: Kod pripreme ćufti upotrebite hleb koji je star jedan ili dva dana