Ćufte punjene krompir-pireom
- 1/2 kg mlevenog mešanog mesa
- 2 kašike mleka
- malo maslaca
- 3 kašike ulja
- 4 krompira:: 1 glavica luka
- 2 jajeta
- 2 kriške hleba
- so, biber
- biozačin
Priprema:
Hleb bez kore stavite u vodu pa ga ocedite i pomešajte s mesom. Tome dodajte naseckani luk, jaja, biozačin i biber, pa sve dobro promešajte.
Od dobijene smese oblikujte kuglice veličine jajeta pa ih stisnite kako biste u sredini dobili udubljenje u koje ćete staviti nadev.
Pripremljene ćufte stavite na prethodno podmazan pleh, prelijte sa 2 kašike ulja i pecite 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Krompir ogulite i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon toga ga izgnječite viljuškom, dodajte mleko, maslac i so i napravite pire.
Ćufte izvadite iz rerne, napunite ih krompir-pireom i zapecite još 5-6 minuta.
Tako pripremljene ćufte poslužite dok su tople sa salatom po želji.
Savet: Kod pripreme ćufti upotrebite hleb koji je star jedan ili dva dana
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega