Pekarske kiflice sa džemom
Sastojci: 700 g brašna tip 500, 3 dl mleka, 2 kašičice šećera, 2 jajeta, 150 ml ulja, 1 svež kvasac (40 g,) 1 kašičica soli, pekmez po želji ili nutela za filovanje, šećera i margarina za posipanje pri pečenju
Priprema: U mlako mleko dodati dve kašičice šećera i izmrvljen kvasac, sačekati da naraste, pa ga dodati u posudu za mešenje u kojoj su brašno, ulje i kašičica soli. Testo zamesiti i ostaviti da nadođe (oko pola sata).
Nakon toga ga premesiti i iseći na četiri jednaka dela. Svaki deo oklagijom rastanjiti u krug veličine gramofonske ploče, pa ga oštrim nožem iseći na osam jednakih delova. Svaki deo filovati kašičicom džema ili nutele i umotati kiflice tako da nadev ne curi.
Kiflice ostaviti poslagane u podmazanoj tepsiji da odstoje pola sata.
Pre pečenja na svaku kiflicu stavite mali komadić margarina ili putera i pospite ih šećerom ili cimetom.
Prvih pet minuta ih pecite na najjačoj temperaturi, a nakon toga smanjite temperaturu na 200 stepeni i ostavite ih da se peku dok ne porumene (oko 15 minuta).
PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ANTONIOM KOŠTOM: Zahvalnost na podršci evropskom putu Srbije, tema bilo i otvaranje Klastera 3