Uštipci s čvarcima i pohovani kupus
Brašno prosejati, posoliti i dodati kvasac prethodno rastopljen u mlakoj vodi. U posebnu posudu sipati mleko i vodu, a zatim dodati brašno i lagano mešati. U dobijeno testo dodati umućena jaja i usitnjene čvarke (ukoliko su veliki, usitnite ih, ali ne previše). Testo prekriti krpom i ostaviti da stoji oko dva sata na toplom mestu. Kada nadođe, kašikom ga vaditi i pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju. Uštipke služiti tople.
Pohovani kupus
Sastojci: 1 kg kupusa, 5 jaja, brašno, prezle, ulje, so, biber u zrnu
Kupus očistiti od spoljnih listova, izdubiti koren, pa celu glavicu staviti u lonac vrele vode i kuvati dok dobro ne omekša. Kupus ocediti, ohladiti i iseći na rebarca od 1-2 cm (paziti da se ne raspadnu). Svako rebarce uvaljati u brašno, umućena jaja i prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
SRBIJA JE ZA MENE NAJVEĆA SVETINJA, A NJEN NAPREDAK – MOJ NAJVEĆI I NAJTEŽI ZADATAK Vučić: Borim se za to da naši ljudi imaju dobru i sigurnu budućnost (VIDEO)