- 10 jaja
- 400 g šećera
- 1 kašika sirćeta
- 1/2 l mleka
- 3 pune kašike brašna
- 250 g margarina
- 2 kesice šlaga
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g čokolade
- 10 čokoladnih bananica
- 1 kesica šlaga za premazivanje torte

Za pripremu kore umutite belanca sa 250 grama šećera i sirćetom u čvrst sneg. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sušite 45 minuta na 150 stepeni.

Za fil umutite žumanca s mlekom, dodajte brašno i 150 g šećera i kuvajte na pari dok se masa ne zgusne.

Skinite s vatre i prohladite, pa dodajte umućeni margarin i šlag (odvojeno ih umutite). Ovu masu podelite na dva dela. U prvi deo stavite keks i istopljenu čokoladu. U drugi deo stavite iseckane čokoladne bananice.

Preko gotove kore ređajte prvo tamni fil, zatim žuti i na kraju tortu premažite umućenim šlagom.