Sastojci:

- 8 manjih svinjskih šnicli (po 100 g)
- so, biber
- brašno
- 3 kašike putera
- 100 g dimljene slanine
- 1 glavica crnog luka
- 400 g šampinjona
- sok jednog limuna
- 400 ml bujona od kocke
- 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 2 kašike senfa


Priprema:

Svinjske šnicle operite i prosušite u kuhinjskoj krpi. Začinite ih solju i biberom, pa ih uvaljajte u brašno.

U tiganju zagrejte puter i pržite šnicle sa svake strane po tri minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite na toplom mestu.

Slaninu isecite na kockice i propržite u tiganju bez dodavanja masnoće. Očistite crni luk, isecite ga na kockice i dodajte slanini. Pečurke takođe očistite, isecite na četvrtine i prelijte limunovim sokom, pa ih nakon toga dodajte slanini i crnom luku.

Dolijte supu (možete je prethodno skuvati od mesne kocke) i ostavite da se kuva oko osam minuta. Umešajte pavlaku i senf, pa začinite solju i biberom.

Šnicle vratite u sos da se zagreju. Ako je potrebno, dodajte malo gustina. Servirajte sa krompir-pireom i salatom po želji.