Sastojci: 500-600 g pilećih grudi, malo ulja, 200 ml jogurta ,1 kašika senfa ,2 kašike vode ,malo peršuna, so, biber, biozačin

Priprema: Piletinu isecite na kockice, dodajte joj začine i sve dobro sjedinite. Ulje zagrejte u tiganju, dodajte meso i pržite dok ne dobije malo boje. Umutite jogurt, vodu i senf. To prelijte preko mesa, smanjite temperaturu, poklopite i krčkajte četiri-pet minuta. Na kraju pospite peršunom. Servirajte s pirinčem ili krompirom.
spanska-salata-s-krompirom.jpg
Shutterstock 

Španska salata s krompirom

Sastojci: ,1/2 kg sitnijeg krompira (beli ili crveni), 3 kašike maslinovog ulja, 4 čena belog luka, 4 kašike majoneza, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa, so, biber

Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir isecite na polovine ili četvrtine. Dodajte dve kašike maslinovog ulja, so i biber. Promešajte i poređajte krompir u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ga 40 minuta, okrećući ga tokom pečenja dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite ga iz rerne i pustite da se prohladi. U posudu pomešajte so, jednu kašiku maslinovog ulja, sitno seckani beli luk, majonez, limunov sok i senf, i to prelijte preko krompira.