Sastojci: 3 konzerve tunjevine u vodi, 3 kašike posnog majonez, 2 kašike seckanog peršunovog lista, 3 kašike prezli, 1 kašičica senfa, so, biber, ulje za prženje

Priprema: Dobro ocediti tunjevinu od vode i staviti je u posudu. Dodati joj majonez, prezle, iseckan peršunov list, senf, so i biber. Ne treba mnogo soliti jer je tunjevina već slana. Sve to dobro promešati da se sjedini, podeliti na četiri dela i oblikovati četiri deblja burgera. U tiganju zagrejati ulje i burgere peći nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju finu smeđu boju. Servirati ih u pecivu za burgere ili na tanjiru, a kao prilog jelu možete dodati tartar-sos, majonez, luk...

Tople jabuke sa cimetom

Sastojci: 4 jabuke, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1 kašičica cimeta, 1/4 kašičice muskatnog oraščića, 2 kašike vode, 1 kašika putera

Priprema: U kesu stavite na kriške isečene i po želji oguljene jabuke, šećer, cimet i muskatni oraščić, zavežite je i dobro promešajte sve sastojke. U šerpu ili tiganj stavite mešavinu iz kese, vodu i puter i kuvajte povremeno mešajući na umerenoj temperaturi 8 do 10 minuta, dok jabuke ne omekšaju.