Hrskava piletina
Sastojci:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa
- 50 ml ulja
- 200 g brašna
- 300 g kukuruznih pahuljica - kornfleksa (izmrvljenih rukom)
- 3 jajeta
- so, biber
Za sos
- tartar sos
- 1 kašičica origana
- 50 g feta sira
Za tartar sos
- 1 šolja majoneza
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika sitno narendanog kiselog krastavca
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pileće grudi isecite na štapiće i ostavite da odstoje oko pola sata u malo ulja. Posolite ih i pobiberite. Ulje dobro zagrejte, a štapiće uvaljajte u brašno, jaja i izmrvljeni kornfleks (kukuruzne pahuljice). Tako pripremljene štapiće pržite u tiganju od tri do pet minuta, u zavisnosti od debljine.
Priprema tartar sosa: U činiji sjediniti majonez, izrendan krastavac i beli luk. Dobro izmešati kako bi se ukusi bolje sjedinili. Posoliti i pobiberiti, a sok od limuna dodati na kraju.
Glavni sos se priprema tako što se u tartar sos izrenda feta sir, doda origano i sve dobro promeša. Meso umakati u sos ili po želji sos preliti preko mesa. Kao prilog mesu služi se pomfrit.
NE SMETE DA BUDETE LIČNI NA OVOM MESTU, MORATE DA SE PONAŠATE ODGOVORNO! Predsednik Vučić uputio jasnu poruku građanima (VIDEO)