- 20 g suvih vrganja
- 100 g šampinjona
- 80 g bukovača
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 sitno seckani crni luk
- 1 kašika listova sveže majčine dušice
- 350 g pirinča
- 100 ml suvog belog vina
- 1,2 l tople supe od povrća (napravljene od dve kocke)
- so, biber
- 25 g maslaca
- 40 g rendanog parmezana

Suve vrganje stavite da se namaču u hladnoj vodi oko pola sata. Kada omekšaju, dobro ih ocedite.

U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte malsinovo ulje, pa uz povremeno mešanje pržite sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodajte sve pečurke prethodno isečene na listiće i majčinu dušicu, pa kuvajte još tri minuta. Dodajte pirinač i stalno mešajte tri minuta kako bi se on propržio i upio ukus pečuraka. Sipajte vino i kuvajte još tri minuta dok alkohol ne ispari, pa nakon toga pomalo dodajte supu. Povremeno promešajte i pustite da pirinač upije supu pre nego što je dodate još. Začinite i kuvajte na laganoj temperaturi. Nakon 20 minuta sklonite tiganj s vatre i umešajte maslac. Na kraju dodajte rendani parmezan i poslužite.