Sastojci: 100 g mlevenog ili badema u listićima, malo cimeta, 200 g šećera, 3 belanceta

Priprema: Bademe, 50 g šećera i cimet lagano propržiti na suvom tiganju, a potom ga sklonite sa šporeta i ostavite da se sve malo ohladi. Zagrejte rernu na 140 stepeni. Dok se rerna greje, umutite čvrsti sneg od belanaca, postepeno dodajući ostatak šećera. Potom umešajte i bademe pržene sa šećerom, a 2 kašike sačuvajte za posipanje. Poslastičarsku kesicu sa okruglim nastavkom napunite smesom, pa na pleh obložen papirom za pečenje istisnite puslice. Pospite ih sačuvanim bademima i pecite 50-60 min. Gotove puslice pre služenja ohladite.
palacinke-s-orasima.jpg
Shutterstock 

Palačinke s orasima

Sastojci: 1 šoljica brašna, 40 g sitno seckanih oraha, 3 kašičice šećera, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice sode bikarbone, malo soli, 2 dl mleka, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike ulja, 1 jaje

Priprema: Dobro pomešajte prvih sedam sastojaka. Sjedinite mleko i limunov sok i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim dodajte ulje i jaje i sve sjedinite. Prebacite u posudu s preostalim sastojcima i promešajte. Od dobijene smese u tiganju na malo ulja ispecite palačinke i poslužite ih uz nutelu ili džem po želji.