Sastojci za koru:

- 250 g mlevenog keksa
- 175 g šećera u prahu
- 2 rendane štangle crne čokolade
- jaka kuvana crna kafa

Za fil:

- 60 g margarina
- 75 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin-šećera

Priprema: U mleveni keks i prah šećer dodajte narendanu čokoladu. Zamesite masu za koru dodajuću kuvanu kafu (ne sme da bude retka). Podelite je na tri dela i svaki razvijte kao testo debljine 4-5 mm (smesu razvaljate na aluminijumskoj foliji). Svaki od tri dela vrlo tanko premažite umućenim filom od margarina, vanilin-šećera i šećera u prahu, stavite slojeve jedan na drugi i savijte u rolat. Ostavite ga da se stegne u frižideru, pa ga onda secite.

Savet: Svaki rolatić možete da uvijete posebno, pa da dva stavite jedan do drugog, a treći iznad njih, na mestu gde se sastavljaju. Ovako sklopljen rolat, kad se iseče na šnite, liči na detelinu s tri lista.