SASTOJCI

- 250 g šargarepe
- 70 g šećera
- 1 dl ulja
- 60 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
- 2 kašičice rendane kore pomorandže
- 125 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
- 60 g oraha

Glazura

- 1/2 šolje šećera u prahu
- kašika i po sveže ceđenog soka od pomorandže
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile

PRIPREMA

Ogulite i sitno narendajte šargarepu, pa je pomešajte sa šećerom, uljem, sokom i rendanom koricom pomorandže.

U zasebnoj posudi dobro pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Na suvom tiganju lagano propržite orahe, a kad se ohlade, iseckajte ih na manje komade.

Tečnu smesu pomešajte sa suvim sastojcima tek toliko da se sve poveže. Dodajte i seckane orahe. Dobijenu masu sipajte u kalup za pečenje obložen masnim papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Dok se kolač peče, pripremite glazuru. Varjačom u šećer u prahu umešajte sok od pomorandže i ekstrakt vanile (ako je pregusto, dodajte još malo soka) i time prelijte prohlađen kolač.