Posni krompir na manastirski način
Sastojci: 1 kg krompira, 1,5 dl maslinovog ulja, 2 limuna (sveže ceđen sok), 2 glavice crnog luka, 6 čenova belog luka, 3 lista lovora (iseckana na četvrtinu), so, biber, origano
Priprema: Zagrejte rernu na 250 stepeni.
Operite, oljuštite i isecite krompir i poređajte ga u tepsiju (ne sme da bude jedan preko drugog).
Prokuvajte vodu (nešto više od jedne čaše dovoljno je da prekrije krompir) i u nju rastvorite so (budite oprezni s količinom da ne preterate). Tom vodom prelijte krompir koji se nalazi u tepsiji. Dodajte ulje, pospite sve origanom, stavite crni lik iseckan na šestine i beli iseckan na trećine, lovor (ravnomerno ga rasporedite) i biber. Sok od limuna se ne dodaje na početku jer bi se od njega krompir stvrdnuo!
Ubacite krompir u zagrejanu rernu. Čim počne da rumeni, odnosno čim dobije boju i sva voda ispari i ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite ga sve dok ne omekša, otprilike oko 60 minuta.
Pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite nekoliko minuta u rernu, pa jelo poslužite toplo.
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta