Sastojci: 95 g pšeničnog brašna, 1/2 kašike sode bikarbone, 1/2 kašičice mlevenog cimeta na vrh noža soli :: 125 g ovsenih pahuljica, 60 g grožđica, 60 g sušenog voća po želji (kajsije, smokve), 115 g maslaca, 60 g šećera, 60 g meda, 1 jaje, 1/2 kašike ekstrakta vanile

Priprema: Rastopite maslac i pomešajte ga sa šećerom, medom, jajetom i ekstraktom vanile. Sve dobro umutite.

Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, cimetom i solju, pa tu smesu dodajte prethodnoj smesi. Nakon toga dodajte sve preostale sastojke (suvo voće iseckajte što sitnije).

Ostavite smesu da odstoji u frižideru desetak minuta.

Izvadite je i kašikom zahvatajte količinu za veličinu jednog kolača. Kolačiće ređajte na papir za pečenje. Pazite da ostavite razmak između njih.

Pecite na temperaturi od 180 stepeni od 10 do 12 minuta. Nakon toga ih ostavite da se ohlade, pa ih tek onda poslužite.