Prijatno!

Sastojci

- 280 g špageta
- 50 g pančete
- 1 praziluk
- 3-4 čena belog luka
- 2 šake mladog spanaća
- 2 kašike maslaca
- 1 dl belog vina
- 1 dl pavlake za kuvanje
- so, biber
- 80 g parmezana za posipanje

Priprema:

U većoj količini posoljene vode skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Ocedite je i ostavite sa strane.

U većem tiganju pržite iseckanu pančetu na srednjoj vatri (treba da bude hrskava, ali pazite da se ne prepeče i da ne izgori).

Dodajte sitno iseckan praziluk i usitnjen beli luk, spanać i maslac.
Začinite solju i biberom, pa kuvajte uz mešanje nekoliko minuta, dok spanać ne svene, a ostalo povrće ne omekša.

Dodajte vino i kuvajte još nekoliko minuta dok ono ne ispari napola.
Nakon toga dodajte i pavlaku za kuvanje i kuvajte oko 10 minuta.
Na kraju u tiganj dodajte testeninu, sve lagano izmešajte i po želji pospite parmezanom.