Titov kolač s makom
SASTOJCI
Testo
- 250 g brašna
- 125 g šećera
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
Fil
- 200 g mlevenog maka
- 2-3 kašike šećera, u zavisnosti od ukusa
- 1 kašika meda
- 1 kašika marmelade
- 1 kašika čokolade u prahu
- 1,2 dl mleka
PRIPREMA
1. Prvo napraviti fil: mleko i šećer staviti u šerpicu da provre, dodati mak, a zatim i sve ostale sastojke. Kratko ostaviti na vatri (ne više od minuta), pa dobijenu smesu ohladiti.
2. Od navedenih sastojaka umesiti prhko testo. Oklagijom ga razvaljati na pola centimetra debljine (od ove smese ispadnu dve manje štrudle).
3. Fil ravnomerno rasporediti po testu i umotati ga u štrudlu. Peći je na 180 stepeni oko 25 minuta. Kolač seći i poslužiti kad se ohladi.
Savet Za razliku od dizanog testa, ova makovnjača ostaje mekana danima
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)