Zapečene šljive s cimetom
Sastojci
sveže šljive
šećer
cimet
šlag, sladoled, grčki jogurt
PRIPREMA
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odaberite posudu za pečenje u kojoj polovine šljiva možete rasporediti u jednom sloju, pa je obložite papirom za pečenje.
2. Šljive operite, osušite, isecite i očistite od koštica. S isečenom stranom prema gore stavite ih u posudu za pečenje. Pospite šećerom i cimetom.
3. Pecite ih 15 do 20 minuta (gotove su kad se kožica samo malo smežura na ivicama, a komadi šljiva budu potpuno zagrejani). Ostavite da odstoji najmanje pet minuta pre vađenja iz posude. Poslužite sa sladoledom od vanile, šlagom ili grčkim jogurtom.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti