.

SASTOJCI

1 kg krompira
2 crvena luka
maslinovo ulje
so i biber po ukusu
svež peršun
3 čena belog luka
ruzmarin po želji

PRIPREMA

1. Očistite crveni luk i sitno ga naseckajte pa ga lagano izdinstajte na maslinovom ulju da požuti.

2. Krompir operite, oljuštite i isecite ploške debljine 1 cm pa ih dodajte crvenom luku.

3. Dodajte vode tek toliko da prekrije krompir i začinite po ukusu. Kuvajte na jačoj vatri stalno treskajući posudu, ali ne mešajući da se krompir ne raspadne (treba da bude nešto između restovanog i pire krompira).

4. Kad je skoro gotovo, lagano promešajte i dodajte sitno iseckan beli luk, usitnjen peršun i po želji malo seckanog ruzmarina.

5. Dodajte i malo ulja ako je potrebno i jelo poslužite toplo. Ovaj prilog služite uz meso i ribu.