Pikantna pita sa ajvarom i slaninom
Sastojci
5 kašika ljutog ajvara (ako ne volite ljuto, može i blagi)
5 tanko isečenih šnita slanine pančete
1 dl ulja
4 jajeta
150 g svežeg kravljeg sira
2 dl jogurta
15 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
so i biber
PRIPREMA
1. Tanke šnite slanine pančete iseckati na sitne komadiće.
2. U posudi umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke, jedan po jedan - prvo tečne, a nakon toga i suve, pa na kraju lagano umešati slaninu i ajvar (ili pinđur).
3. Dobijenu smesu sipati u kalup za pitu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
4. Pečenu pitu poslužiti dok je još topla uz dodatak ajvara, svežeg sira ili uz sezonsku salatu.
"NE PREPORUČUJE SE OPOZICIONIM PRVACIMA SA SLABIJIM SRCEM" Pogledajte četvrtih 100 od 1000 velikih stvari koje su urađene zalaganjem predsednika Vučića