SASTOJCI:

- 340 g širokih rezanaca
- 450 g bolonjez-sosa (crni i beli luk, mleveno meso, paradajz-sok, začini)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 g šampinjona
- 2 dl mleka
- 50 g rendanog parmezana ili nekog drugog tvrdog sira

PRIPREMA:

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.

2. Nauljite vatrostalnu posudu sa malo maslaca ili ulja. U nju stavite kuvanu testeninu po želji (najbolji su široki rezanci).

3. U posebnoj posudi pomešajte gotov bolonjez-sos, pavlaku za kuvanje i mleko, pa sve dobro izmešajte da se masa sjedini. Prelijte sos preko testenine.

4. Preko testenine pospite šampinjone isečene na listiće, a preko svega narendajte parmezan.

5. Stavite da se zapeče u rerni oko 25 minuta dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju.

6. Isecite na kocke i poslužite tople sa salatom po izboru.