Cicina ananas torta
.
Za koru:
8 jaja
160 g šećera
160 g brašna
Za fil:
4 jajeta
140 g šećera
2 šoljice mleka
1 kesica vanilin šećera
160 g putera
1 konzerva ananasa
4 kesice šlaga
PRIPREMA
1. Umutite jaja, dodajte šećer i brašno i u okruglom kalupu za tortu ispecite koru. Najbolje je da koru ostavite da prenoći, pa joj sutradan isecite poklopac, izdubite sredinu tako da dobijete oblik posude debljine stranica 2-3 cm.
2. Skuvajte na pari jaja, šećer, mleko i vanilin šećer, pa kad se ohladi, u fil dodajte umućen puter i sredinu koju ste izdubili iz kore. Na kraju dodajte ananas isečen na kockice i umućena dva šlaga.
3. Filom ispunite izdubljenu sredinu kore, poklopite i tortu premažite s preostale dve kesice umućenog šlaga. Tortu možete ukrasiti ananasom.
Savet Umesto ananasa, za ovu tortu možete koristiti kivi, jagode, maline, breskve ili neko drugo sočno voće.
"NE PREPORUČUJE SE OPOZICIONIM PRVACIMA SA SLABIJIM SRCEM" Pogledajte četvrtih 100 od 1000 velikih stvari koje su urađene zalaganjem predsednika Vučića