.

SASTOJCI

3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
1/2 kg krompira
2-3 kašike maslinovog ulja
1-2 čena belog luka (po ukusu)
malo peršuna
so, biber

PRIPREMA

1. Krompir isecite na kockice, posolite i stavite da se kuva.

2. Za to vreme na tiganju ispecite filete.

3. Kad je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslinovo ulje i po ukusu belog luka i peršuna. Sve to lepo izmiksajte da bude kao pire. U to dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite i pobiberite. Sve izmešajte kašikom da se svi sastojci sjedine.

4. Pokvasite dlanove (jer je smesa pomalo lepljiva), uzimajte rukom komade te smese i oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu. Nakon toga svaku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle.

5. Stavljajte ih na vruće ulje. Ne pržite ih predugo - tek toliko da dobiju zlaćanu boju.

6. Poslužite ih uz salatu po želji.