Čizkejk je mnogima omiljena poslastica. Predstavljamo vam recept kako ga možete napraviti i obradovati svoje najmilije.

SASTOJCI

Kora
300 g mlevenog plazma keksa
3 kašike meda
100 g neslanog kikirikija

Beli fil
1/2 l slatke pavlake
150 g šećera u prahu
300 g krem-sira

Voćni preliv
1 kutija smrznutog miksa crvenog voća
12 kašika šećera
2 želatina ili „džemfiksa“

PRIPREMA

1. Iseckati kikiriki u blenderu i pomešati ga s keksom i tri kašike meda, dodati nekoliko kašika vode i sjediniti masu. Rastanjiti je na dno pleha.

2. Za beli fil: umutiti rashlađenu slatku pavlaku uz dodatak šećera u prahu. Dodati krem-sir i jos malo mutiti malom brzinom. Dobijeni fil premazati preko kore.

3. Smrznuto voće posuti šećerom i staviti na ringlu da se polako zagreva. Kuvati 10 minuta od trenutka kada proključa. U vrelo voće staviti prethodno pripremljen želatin ili „džemfiks“ i masu ostaviti da se prohladi, pa je sipati preko belog fila i tako pripremljen kolač ostaviti u frižideru da odstoji preko noći. Poslužiti ga sutradan.