Ukusno i vrlo jednostavno jelo koje će oduševiti svakoga.

SASTOJCI

- 1/2 kg krompira
- 350 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 crvene paprike
- 1/2 l vrele vode
- 200 g paradajz-soka
- 50 ml pavlake za kuvanje
- biozačin, peršun, aleva paprika, biber

Priprema

1. Krompir iseći na četvrtine, luk što sitnije, šargarepu na kockice, papriku takođe.

2. U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti mleveno meso, začinjeno biozačinom i alevom paprikom. Dodati crni luk i pustiti da se dobro uprži, često mešajući. Dodati krompir i nakon nekoliko minuta paradajz-sok (ili pelat), peršun, šargarepu, po potrebi sipati i malo vode i pustiti da se jelo krčka oko 20 minuta, pa dodati papriku, po potrebi još malo začiniti, sipati ostalu tečnost i pustiti da se kuva na laganoj temperaturi dok krompir ne bude kuvan.

3. Pred sam kraj dodati pavlaku za kuvanje. Poslužiti toplo.