Krompir sa mlevenim mesom
Ukusno i vrlo jednostavno jelo koje će oduševiti svakoga.
SASTOJCI
- 1/2 kg krompira
- 350 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 crvene paprike
- 1/2 l vrele vode
- 200 g paradajz-soka
- 50 ml pavlake za kuvanje
- biozačin, peršun, aleva paprika, biber
Priprema
1. Krompir iseći na četvrtine, luk što sitnije, šargarepu na kockice, papriku takođe.
2. U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti mleveno meso, začinjeno biozačinom i alevom paprikom. Dodati crni luk i pustiti da se dobro uprži, često mešajući. Dodati krompir i nakon nekoliko minuta paradajz-sok (ili pelat), peršun, šargarepu, po potrebi sipati i malo vode i pustiti da se jelo krčka oko 20 minuta, pa dodati papriku, po potrebi još malo začiniti, sipati ostalu tečnost i pustiti da se kuva na laganoj temperaturi dok krompir ne bude kuvan.
3. Pred sam kraj dodati pavlaku za kuvanje. Poslužiti toplo.
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)