Sastojci

- 540 g čokolade za kuvanje

- 1/2 šoljice maslaca
- 3/4 šoljice šećera

- 1/2 šoljice kakaoa

- 3 jajeta

- 1 kašičica ekstrakta vanile

PRIPREMA

1. Zagrejte rernu na 150 stepeni. Okrugli kalup za torte podmažite maslacem i pospite ga kakaoom.

2. Na pari otopite čokoladu i maslac. Sklonite sa strane, pa u to dodajte šećer, kakao-prah, jaja i ekstrakt vanile. Smesu pecite 30 minuta.

3. Gotovu tortu ostavite da se ohladi petnaestak minuta, pa je poslužite uz kuglu sladoleda, a po možete je poslužiti i potpuno hladnu. Tortu možete i zagrejati u mikrotalasnoj ako ste je pravili dan ranije.

4. Ako svoju voljenu osobu dosad niste oborili s nogu, nakon ovakvog deserta neće znati šta ju je snašlo.