Zapečena sarma
.
SASTOJCI
600 g mlevenog mesa
100 g crvenog luka
2 čena belog luka
100 g pirinča
800 g kiselog kupusa
50 g svinjske masti
800 ml mesne supe
400 ml milerama
so, biber i mlevena paprika
PRIPREMA
1. Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno iseckan beli luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte meso, pa mešajte i varjačom ga razdvajajte da se ne stvore grudvice. Začinite i dinstajte oko desetak minuta. Dodajte pirinač i dinstajte još pet minuta.
2. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kiselog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač, pa prekrijte kupusom. Zalijte supom, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.
3. Nakon pola sata pečenja posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela, pa pecite još 10 minuta.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA