Kvrguša
Sastojci
- 3 bataka s karabatakom
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 4 dl mleka
- 1 dl slatke pavlake
- so, aleva paprika, ulje
PRIPREMA
1. Odvojiti batak i karabatak, posoliti, pa u tiganju propržiti meso, prvo na jačoj, pa na srednoj vatri, poklopljeno, ali da para može da izlazi. Dodavati pomalo vode da meso ne počne da se lepi.
2. Brašno razmutiti s jajima i malo mleka, viljuškom, da se dobije glatko gusto testo. Dodavati mleko i stalno mešati (testo će biti kao testo za palačinke). Dodati kašičicu soli i malo aleve paprike (i druge začine, ako želite).
3. U pleh sipati dve-tri kašike ulja, razliti, staviti u rernu da se ulje dobro ugreje. Na njega sipati testo, pa preko njega poređati meso. Peći oko 35 minuta na 180-200 stepeni (testo će prvo narasti, ali i splasnuti čim se izvadi, samo će po obodu ostati podignuto).
4. Preliti neutralnom pavlakom kojoj ste dodali malo soli, pa vratiti još desetak minuta u rernu. Služiti toplo uz salatu.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA