Italijanski sladoled od vanile
Sastojci
- 300 ml slatke pavlake
- 500 ml mleka
- 8-10 žumanaca
- 150 g šećera
- šipka vanile
PRIPREMA
1. Pomešajte mleko, srž vanile i polovinu količine šećera u šerpi i zagrejte do tačke ključanja, sklonite s ringle i ostavite da se hladi oko 20 minuta, koliko je potrebno da mleko upije aromu vanile.
2. U drugoj posudi pomešajte žumanca sa ostatkom šećera i mutite mikserom nekoliko minuta. Mleko s vanilom vratite na ringlu i kad dostigne tačku ključanja, malo-pomalo dodajte u umućena žumanca a zatim dodajte ostatak slatke pavlake. Mešajte dok se masa ne ujednači.
3. Sladoled stavite u kutije, sačekajte da se ohladi i držite u zamrzivaču.
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta