Sastojci

- 1,5 kg sitnog mladog krompira

- 6 kašika maslinovog ulja

- 6 kriški slanine

- 2 čena belog luka

- 1/2 dl jabukovog sirćeta

- 2 čajne kašičice smeđeg šećera

- 8 strukova mladog luka

- 2 kašike svežeg peršuna

- so, biber


PRIPREMA


1. Skuvajte krompir u slanoj vodi, pustite ga da se ohladi, pa ga prelijte s dve kašike maslinovog ulja.


2. U međuvremenu isecite slaninu na komadiće od jednog centimetra i pecite na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, a zatim je odložite na poseban tanjir.


3. U tiganj ubacite iseckani beli luk, sirće, smeđi šećer i kašiku prethodno zapečene slanine. Promešajte, a zatim dodajte preostale četiri kašike ulja. Posolite, bobiberite i prespite u posebnu činiju.


4. Kuvane krompire pržite na tiganju 2-3 minuta, odložite ih na tanjir i zatim u istom tiganju 4-6 minuta pržite i iseckan mladi luk.


5. Pomešajte sve pripremljene sastojke i dodajte seckani peršun, a zatim pustite da odstoji pet minuta. Na vrh stavite ostatak zapečene slanine i po potrebi još malo začinite.