Krompir-salata s mladim lukom
Sastojci
- 1,5 kg sitnog mladog krompira
- 6 kašika maslinovog ulja
- 6 kriški slanine
- 2 čena belog luka
- 1/2 dl jabukovog sirćeta
- 2 čajne kašičice smeđeg šećera
- 8 strukova mladog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- so, biber
PRIPREMA
1. Skuvajte krompir u slanoj vodi, pustite ga da se ohladi, pa ga prelijte s dve kašike maslinovog ulja.
2. U međuvremenu isecite slaninu na komadiće od jednog centimetra i pecite na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, a zatim je odložite na poseban tanjir.
3. U tiganj ubacite iseckani beli luk, sirće, smeđi šećer i kašiku prethodno zapečene slanine. Promešajte, a zatim dodajte preostale četiri kašike ulja. Posolite, bobiberite i prespite u posebnu činiju.
4. Kuvane krompire pržite na tiganju 2-3 minuta, odložite ih na tanjir i zatim u istom tiganju 4-6 minuta pržite i iseckan mladi luk.
5. Pomešajte sve pripremljene sastojke i dodajte seckani peršun, a zatim pustite da odstoji pet minuta. Na vrh stavite ostatak zapečene slanine i po potrebi još malo začinite.
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta