SASTOJCI


Za biskvit


- 8 žumanaca

- 100 g šećera

- 4 belanceta

- 80 g brašna

- 20 g gustina

- 30 g kakaoa


Za fil


- 400 g svežih višanja

- 300 ml slatke pavlake

- 40 g šećera

- 50 g rendane čokolade


PRIPREMA


1. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Za biskvit penasto umutiti žumanca sa 50 g šećera. Belanca čvrsto ulupati s preostalim šećerom i umešati u masu sa žumancima. Pomešati brašno s gustinom i kakaoom, pa dodati jajima.


2. Masu sipati u pleh obložen masnim papirom, poravnati, pa peći 10 minuta u rerni. Izvaditi biskvit, izručiti ga na vlažnu kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti papir. Biskvit urolati pomoću krpe i ostaviti da se ohladi.


3. Za fil oprati višnje, prepoloviti ih i izvaditi koštice. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake sa 20 g šećera. Umešati rendanu čokoladu i višnje.


4. Odmotati biskvit, premazati ga filom, ponovo urolati i staviti na pravougaonu tacnu za tortu. Ukrasiti po želji. Kolač držati u frižideru sve do serviranja.


SAVET Kolač je odličan i ukoliko umesto višanja stavite maline ili jagode

fini kremasti rolat, recept