Fini kremasti rolat
SASTOJCI
Za biskvit
- 8 žumanaca
- 100 g šećera
- 4 belanceta
- 80 g brašna
- 20 g gustina
- 30 g kakaoa
Za fil
- 400 g svežih višanja
- 300 ml slatke pavlake
- 40 g šećera
- 50 g rendane čokolade
PRIPREMA
1. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Za biskvit penasto umutiti žumanca sa 50 g šećera. Belanca čvrsto ulupati s preostalim šećerom i umešati u masu sa žumancima. Pomešati brašno s gustinom i kakaoom, pa dodati jajima.
2. Masu sipati u pleh obložen masnim papirom, poravnati, pa peći 10 minuta u rerni. Izvaditi biskvit, izručiti ga na vlažnu kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti papir. Biskvit urolati pomoću krpe i ostaviti da se ohladi.
3. Za fil oprati višnje, prepoloviti ih i izvaditi koštice. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake sa 20 g šećera. Umešati rendanu čokoladu i višnje.
4. Odmotati biskvit, premazati ga filom, ponovo urolati i staviti na pravougaonu tacnu za tortu. Ukrasiti po želji. Kolač držati u frižideru sve do serviranja.
SAVET Kolač je odličan i ukoliko umesto višanja stavite maline ili jagode
fini kremasti rolat, recept
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta